Overslaan naar content

Senior Brand & Content Marketeer

Hybride
  • Maarsen, Utrecht, Nederland
Marketing

Functieomschrijving

FinancialLease.nl is de afgelopen jaren sterk gegroeid, waarbij de focus onveranderlijk is gebleven: het creëren van maximale waard creatie voor onze belangrijkste stakeholders. Als onafhankelijke tussenpartij ontzorgen wij de ondernemer in het vinden én financieren van een auto, creëren wij een advertentieplatform én verkopen voor autobedrijven. De banken waarmee wij samenwerken, daar leveren wij waarde in de vorm van kredieten. Door on de mand leasen mogelijk te maken, zetten we een nieuwe norm in de markt! Wij gaan de trage en complexe wereld van financieringen radicaal veranderen. Linksom of rechtsom, wij helpen ondernemers in hun bewegingsvrijheid om te ondernemen.


Makers van mogelijkheden
Deze ambitie vereist een transformatie in de rol van onze marketingafdeling. Voorheen lag de focus op leadgeneratie en performance marketing, maar nu is een meer strategische benadering vereist. On-demand leasing vraagt om een andere way of working: van procesgericht naar klantgericht. Onze strategie omvat een versterking van onze omnichannel aanpak, om maximale waarde te creëren uit verschillende kanalen en multistore-proposities. We bouwen aan een klantreis die volledig digitaal is, en de klant in staat stelt om on demand te kunnen financial leasen.
Dagelijks werken wij aan verschillende mooie projecten. Denk hierbij aan de ontwikkeling van huidige en nieuwe platformen, de ontwikkeling van onze app, het doorvertalen van onze rebranding naar een nog sterkere brandfunnel en nog veel meer. Iedere dag een beetje beter is ons credo.
Wij zien het versterken en het insourcen van diverse disciplines binnen het marketingteam van cruciaal belang als gedegen basis voor de toekomst. Het is dan ook onze ambitie dit team dit jaar flink te laten groeien.


Onze mentaliteit
Binnen het marketing team heerst een open cultuur waar ruimte is voor veel initiatief. Vanuit de eigen expertise ken je de verantwoordelijkheid van jouw vakgebied en ben jij dé expert. We zetten vaak net dat stapje extra en kennen vele momentjes van fun. Met elkaar verliezen we nooit onze doelen uit het oog.


Wat ga je doen?
Als senior brand & content marketeer ben je verantwoordelijk voor alle uitingen die worden gedaan voor de merken van Financial Lease Nederland (onze diverse platforms/multistores). Je bewaakt de merken als geen ander en zorgt dat deze allemaal voldoen aan de merkrichtlijnen volgens het merkbeleid dat jezelf tevens goed onderhoudt.
Je draagt zorg voor een duidelijke content & merkstrategie, samen met de content marketeers, de communicatie specialist en onze designers. Je zorgt ervoor dat onze klanten en partners, de ondernemers, fan worden van de merken. Echter weet je ook: om dit te bereiken moet je ook interne ambassadeurs creëren. In samenwerking met het customer experience team weet jij vanuit de klantgedachte, brand & content een sterke invulling te geven aan de belangrijkste touchpoints van de klant. Jij realiseert daarbij de juiste balans tussen contentstrategie, klantbehoefte en conversie door relevante informatie te bieden aan de klanten. Je bent de verbindende factor met, en een initiator naar onze content partners. Dat zijn zowel de agencies, de producenten als de publishers.


Vereisten

Wie ben jij?
Strategische ontwikkeling
• Je vertaalt de merkstrategie door naar een content- en kanaalstrategie, die aansluit bij merkdoelen

en doelgroepen voor de diverse platforms.
• Je bent verantwoordelijk voor de doorvertaling van deze strategieēn naar content plannen.
Consistente branding:

• Draagt zorg voor consistente branding in alle marketinguitingen op diverse kanalen op basis van de brand foundations. Zowel in de externe- als interne communicatie.
Commerciële waarde creatie:

• Het commerciële gedachtegoed van content omarm je. In samenwerking met het performance team zorg je ervoor dat de juiste content op het juiste moment bijgedragen aan maximale conversie en waarde creatie.
• Je denkt na over hoe we onze nieuwe labels goed kunnen positioneren t.a.v FinancialLease.nl
(onderscheiden neerzetten).
• Je hebt een focus op de realisatie van het monitoren en optimaliseren van onze content performance, en de organische performance.
• Je denkt samen met de Marketing Automation specialist over een continue groei in onze customer flow en journeys en over het opstellen van een retentie strategie.
Planning en prioritering:

• Bewaakt de brand- en contentplanning en zorgt voor een juiste prioritering.
• Bewaakt de totstandkoming en executie van content kalenders van de diverse content marketeers.
• Zorgt voor tijdige uitvoering van werkzaamheden voortkomend uit projecten.
Externe coördinatie

• Coördineert en bewaakt de ontwikkeling door externe partijen van creatieve uitingen tijdens
producties. Denk aan creatieve agencies, videoproducties, contentplatformen en publishers.
Merk Richtlijnen en Beleid:
• Creëert merk richtlijnen en -beleid van alle owned kanalen voor alle afdelingen.
• Bewaakt merkconsistentie in alle marketinguitingen.
Content creatie:

• Je maakt actief deel uit van je team en helpt hen met de realisatie van content kalenders, blogposts, sociale media-updates, video's, infographics, en andere contenttypen.
• Bijdragen aan het schrijven, bewerken, en publiceren van boeiende en relevante content, inclusief

eindredactie.
Trend monitoring:
• Monitoren van trends en ontwikkelingen binnen (content)marketing, financiële en automotive sectoren en ondernemerschap.
• Continu aanpassen van het communicatieplan/contentplan op basis van bevindingen.


En dit zijn wij
Wij zijn FinancialLease.nl, makers van mogelijkheden. Wij snappen onze doelgroep: de ondernemer. Zijn we zelf namelijk ook. We begonnen klein in 2011 en nu zijn we marktleider in financial lease. Onze business? Het complexe financieren versimpelen. Kan gewoon. We zetten de nieuwe standaard in de financial leasemarkt: on-demand leasen. Dat is supersnel, altijd. Onze collega's snappen die mindset en zitten zelf ook niet stil. Je kan bij ons namelijk veel leren. Niet alleen zodat wíj daar beter van worden, maar jij als persoon ook ontwikkelt. Want FinancialLease.nl werkt door jou. En voor jou. Wij zijn een bedrijf met een divers team op het gebied van kennis, ervaring én persoonlijkheid. Met ruim 120 collega’s en een work-hard-play-hard DNA, is dat ook niet zo gek. Klinkt goed? Top.


Kennismaken
Word jij enthousiast van deze vacature en herken jij jezelf in de beschreven interesses, vaardigheden en competenties? Laten we dan zeker kennismaken.

Bij ons draait het alleen om wie jij bent en wat je kunt. Het maakt niet uit welk geslacht, nationaliteit, of leeftijd je hebt. Voel je vrij om dit op je cv achterwege te laten! Diversiteit en inclusiviteit staat voorop. Dus, bij twijfel, gewoon solliciteren! Samen ontdekken we wel of er een perfecte match is.


"Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Aan het voorstellen van kandidaten zonder opdracht kunnen geen rechten of verplichtingen worden ontleend."

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar